Избор на гуми, или колко са качествени неизвестните марки гуми

Заблуждения от общ характер. Голяма част от нашите съграждани убедено вярват, че производител, било то на лукчета, солети или гуми открива заводи в страни от третия свят или в България, с цел изработване на евтина продукция със съмнително качество. Това не винаги е така.

Нека се спрем на третия продукт от изброените по-горе примери – автомобилните гуми. Добре е да се знае, преди всичко, че автомобилни гуми произведени в която и да било страна, ще бъдат разпространявани във всички останали, дори и в държави като Финландия и Германия.

Следващата причина за подминаване на български или малко известни марки гуми, която обикновено се изтъква от недоверчивите клиенти е „златните ръце” на работещите в дадените заводи. Добър контрааргумент е, че в същата тази Германия и в същата тази Финландия, на длъжности с ниска отговорност работят нискоквалифицирани работници, обикновено гастарбайтери. Няма нищо чудно в това, бай

Кольо от Перущица, примерно да е работил по гумите с щампа Made in…Финландия, които възнамерявате да си купите. Във всеки завод за производство на гуми, оборудван със съвременна конвейерна техника се изпълняват три основни операции: смесване на суровия материал, отливане на гумата и визуална инспекция. Елементарно! Така че не си заслужава да обръщате внимание на националната или расовата принадлежност на работниците, като фактор влияещ на качеството на гумите.

Струва ли си с такова недоверие да се отнасяме към малко-известните марки гуми? По мнението на няколко колектива с дългогодишен опит в продажбата на гуми, отделянето на конкретна марка, която да надминава останалите играчи на пазара по количество оплаквания е несъстоятелен.

Също така не се наблюдава зависимост между количеството бракувани гуми и мястото на тяхното производство. Общо разпространеното мнение, че малко известните марки са със значително по-лошо качество е мит.

Какви джанти да изберем

Изборът на джанти зависи изцяло от Вас. Хромираните джанти са много популярни сред притежателите на спортни автомобили. Те придават елегантен вид на возилото, правейки го по този начин сияещо на фона на останалите МПС-та.

Те са дълговечни, не се поддават на корозия и не изискват особени грижи. Летите (алуминиеви, магнезиеви, титаниеви и т.н.) джанти също не отстъпват по надеждност. Те се отличават с повишена здравина. В случай на сблъсък с твърда повърхност те абсорбират част от енергията на удара. Дисковите джанти също имат дълъг живот, и са може би на най-приемливи цени.

Comments are closed.