Гуми Metzeler – 150 години качество

Гумите Metzeler са еталон за качество от момента на възникването на производството им – далечната 1871-та година. Не може да се каже, че пътят към успеха на марката е бил лек. Предприемчивият основател е тръгнал по труден и трънлив, но водещ нагоре път. В началото производителят е снабдявал с гуми гражданската и военна авиация. Към 1890 г., нови производствени мощности позволяват на компанията да превземе пазара на гуми за мотоциклети, велосипеди и автомобили.

Немската компания е сред първите, които рискуват да добавят синтетичен каучук към своите гуми. Според Bggumi.com в последните 30 години, най-иновативните технологии в гумите за мотори се представят от компанията Metzeler. С някои от своите нововъведения, марката успява да направи истински преврат в стандартите за производство на гуми. Гони се една определена цел – да се създаде удобство, сигурност и комфорт на водачите върху всякакви трасета, при всякакви скорости.

През 1986-та година, компанията Metzeler се присъединява към концерна Pirelli, с което се дава тласък на създаването на изключително качествени гуми, подвластни единствено на последните научни достижения в областта. BMW избира гуми Metzeler за своите скутери – Metzeler Feelgreen са модел, който залага предимно на съхраняване на енергията, като за целта се снижава теглото. Новият модел тежи със 17 % по-малко от предходния. С това съпротивлението при движение е намаляло с 25 %. Наред с тези качества, гумите не губят традиционно добрите си характеристики, познати на мотористите. За целта се ползва технологията FEA (Finite Elements Analysis), която не позволява да се деформират гумите по време на движение.

Сред представените от Bggumi.com предложения е и METZELER Tourance – гуми с двойно предназначение, специално пригодени за сегмента “Enduro Street”. Много подходящи за големи, мощни машини, те идват с подобрена структура на грайфера и забележителна устойчивост дори и при много високи скорости. Особената каучукова смес обезпечава перфектно сцепление, много дълъг живот на гумите, дори и при преходи по некачествени трасета. Улеснено управление, комфорт и сигурност при всякакви атмосферни условия, в мокро и сухо време.

Марката Metzeler по случай 150-годишният си юбилей е отличена от немското списание Motorrad като най-добра за 2013-та година. Престижната награда е присъдена след гласуване от страна на читателите на престижното списание, при което почти 65% от тях са я поставили преди марките Michelin и Bridgestone. На официална церемония в Щутгарт на представител на марката получава за четвърти път първа награда в конкурса, организиран за осма поредна година. Това е високо признание и то от хората, чийто живот преминава предимно на колела.

Leave a Reply